Home Dirigent Concertagenda Concertgeschiedenis Bladmuziek Leden Contact    Info leden

                           

 

 

Johannes Passion (J.S.Bach)

21 april 2011 : Ned. Hervormde Kerk, Rhoon

m.m.v. : 

Haags Barok Orkest
Dorothea Jakob        : Sopraan
Bernadett Nagy         : Alt
Leon van Liere          : Tenor (aria's)
László Kálmán          : Tenor (evangelist)
Patrick Pranger        : Bas (Christus)
Guillaume Olry         : Bas (aria's)

het geheel onder leiding van dirigente Nedyalka Todorova

klik hier om het hele concert te kunnen beluisteren.

-----------------------------------------------------------------------------------------

recensies:

VOLLE DORPSKERK GENOOT VAN SUBLIEME JOHANNES PASSION

Rhoon – De meeste toehoorders waren het er na afloop roerend over eens: ze hadden zojuist een sublieme uitvoering van de Johannes Passion beluisterd. Vorige week donderdag – witte donderdag – genoot het publiek in een volle Rhoonse Dorpskerk van een van Bach’s meesterwerken, het iets minder bekende en wat kortere broertje van de Matthëus Passion. Opnieuw leverde het organiserende kamerkoor Animato uit Vlaardingen een geweldige vocale prestatie met een prachtige uitvoering in de originele versie.

De Bulgaarse, in Nederland woonachtige dirigente Nedyalka Todorova was er in geslaagd het Vlaardingse koor tot een hechte eenheid te smeden, ook in het samenspel met het orkest en de solisten. Het Haags Barok Orkest speelde de Johannes Passion op originele achttiende-eeuwse instrumenten, waardoor het muziekwerk een bijzondere, warme klankkleur kreeg. Vooral het kistorgel en de houten blaasinstrumenten droegen daaraan bij. De Johannes is wat pittiger en strakker dan zijn grote broer, maar tegelijkertijd maakte de betrekkelijk kleine orkestbezetting er een ingetogen interpretatie van.

Zowel de zes solisten als de orkestleden zijn opmerkelijk jong; de meeste komen uit andere landen en studeren nog aan het Haagse Conservatorium of zijn onlangs afgestudeerd. Dit prachtige concert – een initiatief van de zusjes Marlčne en Constance Bergijk uit Poortugaal en Hoogvliet i.s.m. Kamerkoor Animato uit Vlaardingen – verdient het uit te groeien tot een weerkerend evenement. Daarmee zou de gemeente Albrandswaard er een attractie van hoog niveau bij hebben. Dankzij een grote groep sponsors, voornamelijk uit de lokale middenstand, maar ook de overweldigende belangstelling van het publiek is zoiets niet ondenkbaar. Een Bach-traditie in Rhoon, dat zou wat zijn!

Jan Horstink

-------------------

Hebben ongelooflijk genoten van jullie performance.
Het was geweldig! Hulde aan iedereen!
Op naar meer in 2012 in Rhoon.

Robert en Sharda Mol

 

 

   Home Dirigent Concertagenda Concertgeschiedenis Bladmuziek Leden Contact     Info leden

update: 14 oktober 2016