Home Dirigent Concertagenda Concertgeschiedenis Bladmuziek Leden Contact    Info leden

                           

 

                                                         

 

 

                                                                                          

 

  

(foto: Kor van Pelt)                                          

                                                  medewerking werd verleend door :

                                                  Haags Barok Orkest

                                                  solisten : Stefanie True       - sopraan
                                                                  Luciana Mancini  - alt
                                                                  László Kálmán     - tenor (evangelist)
                                                                  Patrick Pranger    - bas-bariton
                                                                  Erks Jan Dekker - bas (Jezus)

Een paar reacties op dit concert:

"Het was een schitterende avond, genoten van alles was J.S.Bach biedt. Het koor was uitstekend, ik vind het erg knap dat die stemmen zo goed op elkaar zijn afgestemd, het is toch behoorlijk  ingewikkelde muziek. Het orkest niet tekort gedaan, het was een perfect geheel. Complimenten voor de organisatie, fijn dat de kerk zo vol zat"

"Ik heb genoten van jullie concert. Wat een prachtige kerkje, wat een sfeer. Jullie koor mag er zijn (behalve dat openingskoor, dat ligt me kennelijk niet, maar dat is niet jullie schuld). De solisten waren ook allemaal indrukwekkend, ieder op zijn eigen manier. De evangelist, die ook nog even de aria's erbij deed. De dames, wat een stemmen! De alt, zo'n timbre heb ik nog nooit gehoord. Prachtig. En het orkest, ook niets mis mee. Een belevenis, ook al omdat ik nu gewoon achterover kon leunen en het over me heen kon laten komen. Jullie mogen met trots terugkijken op deze gebeurtenis. (een Toonkunstzanger)"

"Ik moet eerlijk bekennen ik ben geen fan van Bach, vindt passie concerten langdradig en barokorkesten daar wordt ik zenuwachtig van. Ik moet na gisterenavond mijn mening 180 graden omgooien. Het was muzikaal, boeiend tot op het laatst en vooral heel knap. Ik heb genoten. We zaten ook heerlijk op de achterste rij. Het had nog wel een uur mogen duren. Ik weet wat organiseren is, maar jullie kunnen het ook hoor. Gefeliciteerd."

"De meeste toehoorders waren het er na afloop roerend over eens: ze hadden zojuist een sublieme uitvoering van de Johannes Passion beluisterd. Afgelopen donderdag genoot het publiek in een bomvolle Rhoonse Dorpskerk van één van Bach's meesterwerken, het iets minder bekende en wat kortere broertje van de Matthëus Passion. Opnieuw leverde het organiserende kamerkoor Animato uit Vlaardingen een geweldige vocale prestatie met een vlekkeloze uitvoering in de origenele versie ( Jan Horstink)"

"Ik vond het ook erg leuk om te doen en wil jullie ook graag bedanken voor de hartelijke ontvangst en de mooie sfeer bij het concert. Echt geweldig dat jullie zoveel bezoekers wisten te trekken en dat het zo'n prachtige uitvoering werd! (Erks Jan Dekker - solist)".

"The concert remains an immense and permanent experience for me, and I was delighted to work with such a choir. The enthusiasm of the choir and the professional organisation of the concert was most impressive.      (László Kálmán - solist.)." 

Van dit concert is een CD opname gemaakt door Audio Rhoon. 
Hieronder een aantal delen uit het concert (klik op de titel om het te kunnen beluisteren):

Wer hat dich so geschlagen
Er nahm es alles wohl im acht
Mein treur Heiland, lass dich fragen
Ruht wohl, ihr heiligen Gebeine
Ach Herr, lass dein lieb Engelein

 

 

   Home Dirigent Concertagenda Concertgeschiedenis Bladmuziek Leden Contact     Info leden

update: 14 oktober 2016